Advies voor ouders

Veel ouders hebben vragen over het gedrag van hun kinderen. Bijvoorbeeld als ze voor het eerst in aanraking komen met alcohol en drugs. Of als ze veel wiet roken of gamen.

Wat is nog gezond gedrag en wanneer loopt het uit de hand? Hoe kan u als ouder uw kind bijsturen? Kentra Preventie kan u helpen bij vragen over uw kind.

Telefonisch adviesgesprek

Tijdens werkdagen, van 9.00 tot 17.00 uur, zijn preventiewerkers via telefoonnummer 073-689 90 90 bereikbaar om uw vragen te beantwoorden. U kunt bij hen terecht met vragen over genotmiddelen, tips hoe u een gesprek over genotmiddelen met uw kind aan kunt gaan of andere opvoedtips.

Individueel gesprek op afspraak

U kunt ook direct een afspraak maken voor een individueel gesprek over genotmiddelen, het verschil tussen verslaving en experimenteren, tips hoe u om kunt gaan met experimenteergedrag en problematisch gebruik en eventueel een doorverwijsmogelijkheid naar de hulpverlening.

Ouder-kindgesprek

Als u uw kind bij het gesprek wilt betrekken, dan kunt u bij Kentra Preventie terecht voor een ouder-kindgesprek. U heeft dan een gesprek met een preventiewerker. Uw kind heeft tegelijkertijd met een andere medewerker een gesprek.

Informatieavond voor opvoeders

Bij voldoende belangstelling kunnen voor groepen opvoeders informatieavonden over alcohol, drugs en opvoeding georganiseerd.

Homeparty

Een homeparty wordt georganiseerd voor, door en bij opvoeders thuis. Een preventiewerker komt dan bij u thuis informatie geven over verschillende genotmiddelen, opvoedingstips en handvatten voor een gesprek met het kind.

Wilt u meer informatie?

Bel ons (tijdens werkdagen) op 073-689 90 90 of mail ons via preventie@novadic-kentron.nl.