Beleidsadvies roken, alcohol en drugs in uw organisatie

Hoe gaat u als werkgever om met medewerkers die roken? Zijn er signalen in uw organisatie over alcohol- of drugsgebruik en hoe wilt u omgaan met deze signalen in uw organisatie? Kentra Business kan u helpen  beleid op te stellen en met u meedenken over de implementatie van dit beleid.

Samen met u wordt gekeken naar hoe u problemen kunt herkennen, wat u dan kunt doen en welk beleid voor uw organisatie passend is. Vaak hebben werkgevers al een zero-tolerancebeleid. Nadeel daarvan is dat middelengebruik wel voorkomt, maar dat mensen die problemen hebben door alcohol of drugs, er niet meer voor uit durven te komen. Wij kunnen samen met u dit soort situaties doornemen. Ook kunnen wij u helpen met een rookbeleid en bieden wij Stoppen met rokentrainingen aan.

Uiteraard kan Kentra Business u ook verder helpen met hulp voor mensen die problemen hebben met alcohol of drugs of roken. Bijvoorbeeld door een doorverwijziging naar onze hulpverlening of een training Stoppen met roken voor uw organisatie.

Wilt u meer weten over wat Kentra Business kan doen voor uw organisatie? Neem contact met ons op!