Hulp bij u in de buurt

Heeft u problemen door of met roken, alcohol, drugs, gamen of gokken? Veel mensen zoeken pas laat hulp. Dat is helemaal niet nodig. Kentra Basis, onderdeel van Kentra, kan u helpen. Wij bieden hulp overal in Brabant.

Herkent u zich hierin?
  • U heeft (wellicht al jaren) problemen met roken, alcohol, drugs, gamen of gokken.
  • Soms probeert u zelf uw gebruik aan te pakken, maar dat lukt niet erg goed.
  • U voelt zich soms machteloos en schuldig omdat het u niet lukt te stoppen.
  • U maakt ruzie over uw gebruik met uw omgeving.
  • U ontkent of relativeert uw gebruik. U denkt bijvoorbeeld: “Zo erg is het toch niet, ik ben toch niet verslaafd,” “Ik ben geen alcoholist, er zijn mensen die er veel erger aan toe zijn!”.
  • U stelt het stoppen steeds uit. “Stoppen met roken heeft nu geen zin, ik heb veel te veel stress nu op het werk.”
  • U vindt de drempel erg hoog om hulp te zoeken. U moet dan naar een gebouw van de verslavingszorg toe, dat kost veel tijd, u bent lang in behandeling, en stel dat de buren het zien…

Weet dan dat wij het overgrote deel van de mensen met een verslaving of problemen met roken, alcohol, drugs of andere genotmiddelen met een paar gesprekken of een korte behandeling een heel stuk verder kunnen helpen!

U krijgt dan inzicht in de problemen maar vooral ook de oplossingen. En u krijgt voldoende handvatten om de rest zelf te doen en uw (beginnende) verslaving te doorbreken. En dat kan in heel veel gevallen gewoon in de eigen huisartsenpraktijk of zelf thuis, online, vanachter de eigen computer.

Lees hier meer over online behandeling

Hulp in een huisartsenpraktijk bij u in de buurt

Als u overweegt om uw gebruik te stoppen of minderen, maakt u eerst een afspraak met uw huisarts. Deze kan u doorverwijzen naar Kentra (Basis). U kunt zich vervolgens aanmelden bij Kentra Basis (lees hier meer over Aanmelden).

Er wordt dan meteen een intakegesprek met u gepland. Als u inderdaad op uw plek bent bij Kentra Basis maken we samen met u een behandelplan. Vervolgens start u met de behandeling: een online behandeling of een aantal gesprekken. Deze vinden plaats in uw eigen huisartsenpraktijk of een andere locatie bij u in de buurt, bijvoorbeeld een andere huisartsenpraktijk. U hoeft geen patiënt te zijn in die huisartsenpraktijk. We zijn aanwezig op locaties in heel Brabant, bekijk hier al onze adressen!

We kijken dan samen naar uw problemen, en vooral naar de oplossingen. Daarbij gebruiken we een positieve insteek, waarbij u zelf bepaalt wat uw doelen zijn. We kijken naar wat u wilt bereiken, en hoe we u daarbij kunnen ondersteunen. Ook kijken we samen naar uw leven ná de behandeling, zodat u niet terugvalt.