Online behandeling

Heeft u problemen met roken, alcohol of drugs of een (beginnende) verslaving? U kunt dan ook een online behandeling volgen. Ook als omgeving van de verslaafde (bijvoorbeeld partner of familielid) kunt u een online behandeling bij ons volgen, als uw naaste bij ons in behandeling is. U hoeft dan uw huis niet uit en kunt zelf bepalen wanneer u aan uw behandeling werkt.

Binnen Kentra hebben we een breed aanbod als het gaat om online behandeling. Zowel gericht op verslavingsproblematiek als op andere klachten, zoals piekeren, een laag zelfbeeld en stemmingsklachten, die vaak gepaard gaan met verslaving.

Voordelen online behandeling

De voordelen van een online behandeling zijn:

  • U kunt (een deel van) de behandeling vanuit thuis doen op het moment dat voor u het meest wenselijk is.
  • Online behandeling geeft u veel nuttige informatie en handvatten over hoe om te gaan met uw klachten.
  • U gaat intensiever om met uw behandeling bij Kentra, naast eventueel de gesprekken die u met uw behandelaar heeft.
Hoe werkt online behandeling?
  • U logt in op een speciale behandelsite met een eigen inlogcode en wachtwoord. De beveiliging is van hetzelfde niveau als dat van internetbankieren.
  •  Op de site kunt u aan de slag door de informatie te lezen en oefeningen te maken.
  •  Vervolgens stuurt u de oefening naar uw persoonlijke behandelaar.
  •  De behandelaar reageert binnen drie dagen op dit bericht.
Begeleiding professionele hulpverlener

Online behandeling is een volwaardige behandeling, begeleid door een professionele hulpverlener.Uw behandelaar kan mee kijken in de online behandeling en geeft feedback waar nodig. Daarnaast is het ook mogelijk om vanuit de online behandeling met uw behandelaar contact te onderhouden, doordat u berichten naar elkaar kunt sturen. Onderzoek heeft aangetoond dat online behandeling net zo effectief is als face-to-face gesprekken als het gaat om vermindering van uw klachten.

Kosten

Online behandeling wordt vergoed door de zorgverzekeraar, u betaalt alleen uw eigen risico.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor online behandeling door een zelftest over uw middelengebruik in te vullen. U krijgt dan advies over aanmelding en behandeling, en of online behandeling voor u de beste oplossing is. Er vindt na aanmelding eerst een face-to-face intakegesprek bij de hoofdbehandelaar plaats zodat deze kan inschatten welke behandeling en online module voor u het meest geschikt is.

Doe meteen de zelftest online behandeling.

Bestaande cliënt

Als u zich al heeft aangemeld voor online behandeling, kunt u direct inloggen.

Ga direct naar de inlogpagina.