Stoppen met roken

Wij bieden een leefstijltraining aan voor mensen die willen stoppen met roken. De nadruk van deze training ligt op een rookvrije toekomst. Eerst bereidt u zich voor op het stoppen met roken. Na de tweede bijeenkomst stopt u echt. Daarna is het belangrijk dat u het niet-roken blijft volhouden. Wij kunnen u hierbij helpen.

Intensieve groepstraining of online behandeling

De korte, intensieve groepstraining bestaat uit drie onderdelen: motivatie, zelfcontrole en terugvalpreventie. U wordt geholpen om deze stadia van verandering te doorlopen door interventies die passen bij elk stadium. De groepstraining bestaat uit zes bijeenkomsten gedurende negen weken. Een bijeenkomst duurt twee uur. Fase 1 is de voorbereidende fase. Fase twee is de actie- en volhoudfase. In de laatste fase gaat u een noodplan maken.

U kunt ook een online behandeling volgen. De online behandeling stoppen met roken bestaat uit negen onderdelen. U wordt gekoppeld aan een behandelaar die u gedurende het hele traject begeleidt.

Wat kost een begeleidingstraject?

Eenmaal per jaar vergoedt uw zorgverzekeraar een stoppoging. Iedere zorgverzekeraar hanteert daarvoor verschillende voorwaarden. Bij de meeste zorgverzekeraars is het eigen risico (indien nog niet verbruikt) op de vergoeding van toepassing. Informeer bij u zorgverzekeraar wat de vergoeding is voor het stoppen met roken.

Worden hulpmiddelen ook vergoed?

Als u gebruik maakt van onze begeleiding, krijgt u de kosten van de hulpmiddelen (zoals medicijnen) bij de meeste zorgverzekeraars ook vergoed. Bekijk de polisvoorwaarden of vergoedingenoverzichten van uw zorgverzekeraar voor meer informatie.

Aanmelden

U kunt u hier aanmelden voor de groepstraining of de online behandeling Stoppen met roken.

Planning

Bekijk hier de planning.