Training Stoppen met roken voor uw patiënten

Een op de vijf Nederlanders rookt en als huisarts weet u als geen ander hoe schadelijk dat is. Zeker als er bijkomende gezondheidsproblemen zijn (al dan niet veroorzaakt door het roken), raden huisartsen hun patiënten vaak dringend aan te stoppen met roken. Maar dat is zonder hulp voor veel mensen een lastige opgave. Begeleiding bij het stoppen, eventueel met behulp van medicatie, kan de kans op succes aanzienlijk vergroten.

Online of groepstraining

Kentra Basis biedt de groepstraining Stoppen met roken aan. Dit is een korte, intensieve groepstraining. Eerst bereidt de deelnemer zich voor op het stoppen met roken. Na de tweede bijeenkomst stopt de deelnemer echt. Daarna is het belangrijk dat de deelnemer het niet roken blijft volhouden. De drie hoofdonderdelen van deze aanpak zijn motivatie, zelfcontrole en terugvalpreventie. De leefstijltraining bestaat uit zes bijeenkomsten gedurende negen weken.

Uw patiënt kan ook stoppen met roken via onze online behandeling. De online behandeling kan worden gecombineerd met face-to-facegesprekken. Het voordeel van de module is dat het de zelfredzaamheid van de patiënt vergroot.

Meedoen aan de training?

Om mee te doen, vult uw patiënt het aanmeldingsformulier Stoppen met roken in, eventueel samen met uw praktijkondersteuner. Een verwijsbrief voor deze training is niet nodig!

Heeft uw patiënt moeite met het invullen van dit formulier? Dan kan hij of zij natuurlijk altijd even contact met ons opnemen!